Uudet kuviot

MiniPandan yrittäjänä olo on ollut minulle erittäin tärkeää ja antoisaa. Olen tässä reilun viiden vuoden aikana kohdannut aivan mahtavia tyyppejä niin asiakkaina, harjoittelijoina, työkokeilijoina sekä työntekijöinä. Monet Tettiläiset ovat saaneet käydä tutustumassa työelämään meidän kirppiksellä. Unohtamatta monia yhteistyökumppaneita. 

 

Mutta kaikella on aikansa ja paikkansa. Vaikka kuinka rakastan työtäni kirppiksellä on nyt tullut aika luopua siitä. Teen sen kuitenkin iloisin mielin ja nyt on aika jatkaa eteenpäin.

 

Kirppiksen toiminta jatkuu kuitenkin ennallaan ja uudet yrittäjät aloittavat näillä näkymin heinä- elokuun vaihteessa, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. 

Kirppis saa uutta energiaa ja tiedän että jätän kirppiksen hyviin käsiin. Vaihto ei aiheuta asiakkaille mitään muutosta ja vaihto tapahtuu saumattomasti ilman katkoksia. Kaikki varaukset pysyvät ennallaan ja toivonkin että te ihanat asiakkaat annatte uusille yrittäjille kaiken tukenne ja varaatte kalenterin täyteen heti elokuun alkuun (joka sattuu sopivasti Merkillisten aloitus ajankohtaan) 

 

Kirppis yrittäjänä toimiminen on fyysisesti ja myös henkisesti antoisaa mutta raskasta ja kuluttavaa. Monet ovat varmasti huomanneet viimeisen vuoden aikana että olen ollut paljon poissa ja työntekijät ovat pyörittäneet kirppistä. 

 Olen ollut pitkään sairaslomalla ja työstänyt omaa jaksamista ja pari paikkaa on korjattu leikkauksellakin. On ollut pakko löytää oman jaksamisen rajat, miettiä omia arvoja ja niiden mukaan elämistä. Yrittäjänä toimiminen on vienyt minulta liikaa arvokasta aikaa omien alakouluikäisten lasten kanssa. Työt ei lopu liikkeen kiinni laittamiseen, lomia ei pysty pitämään ja sairastaminen on yrittäjälle erittäin kallista. Palkkakustannukset ovat todella suuret. Monet ovat huomanneet tämän vaikutuksen kirppiksen toimintaan ja tämä on nyt ainoa oikea ratkaisu kirppiksen tulevaisuutta ajatellen. 

Nyt tulevia yrittäjiä on kaksi tai no kolme, en ehkä kuitenkaan ihan kokonaan osaa päästää irti, mutta kirppiksen arjessa pääasiassa kahden yrittäjän voimin työmäärä jakautuu ja se antaa varmasti hyvän ja vankan pohjan kirppiksen kehittämiselle ja jatkuvuudelle. Kaikille jää myös vapaa aikaa ja mahdollisuus ladata akkuja ja pitää työkuntoa yllä. 

 

En kuitenkaan osaa jäädä laakereille makaamaan ja minulla on kunnia aloittaa uudessa aivan mahtavassa työpaikassa 1.8. alkaen. Minulla on kunnia ottaa vastaan työ Lastenklinikan Tuki ry:ssä uutena Sairaalahuvipuiston vastaavana! 

Lukaise siitä lisää tästä

Kiitokset vielä Susanna Lohiniemelle tästä mahdollisuudesta ja luottamuksesta! 

 

Mutta ennen sitä pyörin vielä kesä-heinäkuussa MiniPandalla. Vietämme vielä yhdessä MiniPandan 6v. synttäreitä heinäkuussa. Julkaisen tästä Faceen tapahtuman ja ilmoittelemme somessa tarkemmin ohjelmaa. 

 

Kiitos kaikille näistä antoisista vuosista ja nähdään varmasti vielä kirppiksellä! 

 

Terveisin

Anu Härkönen 

Toimitusjohtaja, MiniPanda Oy

 

kuva: Janne Kähkönen