10 hyvää syytä myydä MiniPandassa

1. RAHA

Mitä sitä kiertelemään, useimmalle varmasti suurin motiivi kirpparimyyntiin on se, että myydyistä vaatteista ja tavaroista saa rahaa. Inflaation myötä monessa lapsiperheessä on talous aiempaa tiukemmalla. Asumismenot ja muut pakolliset menoerät kasvavat, ja säästökohteita voi olla vaikea ehkä enää löytää. Lasten harrastuksistakaan ei haluaisi karsia, mutta syksyn tulon huomaa perinteisesti siitä, että postiluukusta tipahtelee laskuja harrastusmaksuista. Kierrättämällä lasten vaatteet oikea-aikaisesti kunkin sesongin mukaan, niistä saa tuntuvan rahallisen korvauksen.

2. VAIVATTOMUUS

Lastenvaatteiden ja –tarvikkeiden myymiseen on toki olemassa useita kanavia. Monella meistä on jo kokemusta erilaisista sosiaalisessa mediassa toimivista kirppisryhmistä. Kiva, jos sinulla on niistä positiivista kerrottavaa, mutta itselle päällimmäiseksi on jäänyt mieleen monipäiväinen ja –vaiheinen prosessi. Ensin odotat sitä hetkeä, kun sinulla on aikaa kuvata kirkkaassa päivänvalossa (joo, kesällä tämä on helppo nakki, mutta kokeilepa joulukuussa!). Kuvaat, syynäät vaatteet läpi ja kirjoitat mahdollisimman tarkan myyntikuvauksen. Vastaat kysymyksiin, otat lisäkuvia ja erilaisia mittoja mitä pyydetään (kai-kai, ni-ha jne). Huomaat, miten vaikea on sopia ajankohtaa tavaran vaihtoa varten, ja kaiken säädön jälkeen lopputuloksena saattaa olla oharit, pahimmillaan useammat. Jos taas päätät myydä postituksella (eikä kukaan tietenkään ole valmis maksamaan sitä suolaista pakettihintaa), saat hommata elintarvikevaa’an ja opit väkisin vakumoimaan tekstiilejä Minigrip-pusseihin, jotta kirjeet eivät lähde liian paksuina postin matkaan. Paketoimisen jälkeen tietysti kuljetus postiin ja todistusaineiston dokumentointi mielellään videon muodossa siitä, että olet todellakin postituksen asianmukaisesti hoitanut omalta osaltasi. Tämän koko ajan käyt viestinvaihtoa, ja lopulta jos ja kun lähetys menee perille, ostaja kertoo luulleen ostaneensa erivärisen paidan tai housujen nurjalla puolella näkyy huono ommel. Tai sitten vaan varaat Pandasta kirppispöydän, hinnoittelet tuotteet ja viet myyntiin. Jälkimmäinen onkin aika yksinkertaista, vai mitä?!

3. AJANSÄÄSTÖ

Jos haluat maksimoida helppouden ja säästää todella paljon aikaa, vastaus rukouksiisi on MiniPandan täyspalvelu. Sen kun tiputat kirppiskassisi Pandaan ohikulkiessasi, hinnoittelu ja esillelaitto hoidetaan ammattitaitoisesti puolestasi. Aivan normaaliinkin pöytävuokraan kuuluu MiniPandassa pöydän siistimispalvelu, joten sinun ei tarvitse itse käydä kertaakaan myyntijakson aikana paikan päällä, ellet sitten halua viedä pöytään täydennystä (todennäköisesti kuitenkin haluat).

 

4. EKOLOGISUUS

Suomalaiset jättävät jälkeensä vuosittain jopa 100 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä. Tekstiilin kierrätystä ei ole vielä saatu tehokkaasti kuituja uudelleenhyödyntäväksi, vaan valitettavasti suurin osa tekstiilikuidusta päätyy vielä tänäkin päivänä poltettavaksi. Maailman hiilidioksidipäästöistä 10 % on vaateteollisuuden aiheuttamia, samoin jopa viidesosa maailman jätevesistä. Todellinen ympäristöteko on siis kierrättää vaatteet käyttökelpoisina mahdollisimman pitkään.

5. UUSI KOTI VAATTEELLE

MiniPandan kautta lastenvaateharrastajat kohtaavat, vanhat ja uudemmat “herkut” löytävät helposti hyvän uuden ja arvostavan kodin itselleen. Se mikä jollekin on vain vanha vaate, saattaa olla jollekin toiselle intohimo. Jotkut klassikkovaatteet ja kuosit ovat muodissa vuosien ajan, ja toisaalta kirpputorit mahdollistavat jollekin lapselle muodinmukaiset vaatteet, joihin ei ehkä muuten olisi varaa.

6. TILAA KAAPPEIHIN

Oman kokemuksen mukaan säilytystila lapsiperheessä on aina kortilla. Jos tavaraa liiaksi hilloaa, ei meinaa enää löytyä kaikki tarpeellinenkaan pursuavista kaapeista. Kahden ensimmäisen lapsen jälkeen säästin vähän kaiken, mille ajattelin “ehkä joskus” tulevan käyttöä. Varmaan puhutaan muutamasta prosentista, mikä on lopulta päätynyt käyttöön. Lähes kaikki lähti sitten myöhemmin kierrätykseen, kun olin lopulta valmis niistä luopumaan. Nyt en enää säästäisi mitään, vaan suosittelen lämpimästi myymään eteenpäin kaikki tarpeettomaksi jääneet lastentarvikkeet ja vaatteet, ja tarvittaessa sitten ostamaan taas käytettynä, jos/kun tulee uudelleen tarvetta.

7. UUTTA TILALLE

Samalla kun laittaa itselle tarpeettomat myyntiin, on hyvä tilaisuus shoppailla uusia vaatteita ja tarvikkeita vanhojen tilalle. MiniPandasta tulee tehtyä löytöjä melkeinpä joka kerta, ja myynnistä saaduilla rahoilla rahoittaa helposti uudet hankinnat. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla siis! Kirpparilla on myös hyvä tilaisuus opettaa lapselle rahankäyttöä. Lapsi näkee, että luopuessaan esimerkiksi tarpeettomaksi jääneestä lelusta, hän voi ostaa siitä saadulla rahalla uuden ja kiinnostavamman lelun tilalle.

8. ARJEN KESKELLÄ

MiniPanda on helposti saavutettavissa bussilla, ja autolla pääsee tosi kätevästi ilmaiseen parkkihalliin. Kirpparikäynnin yhteydessä voi samalla hoitaa ruokaostokset Cittarin puolella, ja lapset on helppo ottaa mukaan, koska MiniPandasta löytyy leikkihuone, wc sekä rauhallinen tila imetystä tai vaipanvaihtoa varten.

9. NÄKYVYYS

MiniPanda on aktiivinen somessa, ja postittaakin myytäviä tuotteita. Instagramissa ja Facebookissa pyörivissä tarinoissa näkyy tärppejä tarjonnasta, uusista pöydistä ja vinkkejä siitä, mihin pöytiin on milloinkin tullut uutta täytettä. Kun useimmilla kirpputoreilla tarjonta katsotaan vain nopeasti ohikävellessä, MiniPandan tarjontaan voi tutustua rauhassa kotona missä päin Suomea tahansa Tämä, jos mikä, lisää ostohalukkuutta!

10. MYYNNIN SEURANTA

Ehdottomasti koukuttavinta kirpparimyynnissä on seurata Kirppari-Kallen kautta, mitä on mennyt kaupaksi. Lähes reaaliaikaisen seurannan avulla käy nopeasti selväksi, miten hinnoittelu on onnistunut. Halutessaan voi sitten laskea hintoja, tai jos kauppa on kovasti käynyt, tietää koska on hyvä hetki käydä lisäämässä pöytään tavaraa.

Jenni Virtanen