Näin saat parhaan myynnin kirppispöydästä

”Vain uudet ja uudenveroiset vaatteet myyvät kirppiksellä.” “Miksi muut saavat hyvän myynnin kirppispöydästä ja minä en?” Täältä löydät niksit, joilla saavuttaa paras mahdollinen myyntituotto kirppistuotteilla.

 

Harrastan kirppiksiä monen muun ruuhkavuosissa tarpovan tapaan. Syy kirppiksiltä ostamiseen voi lähteä halusta kierrättää, budjettisyistä tai ihan koska se on kivaa! Itselleni kolahti alunperin vihreät arvot. Olen seurannut kirppistoimintaa, niin kirppiksen työntekijän kuin asiakkaankin roolista jo pitkään. Voidaan todeta, että ei niinkään väliä mitä myyt, vaan miten myyt.

Siisti kirppispöytä keväisissä väreissä.

Mikä myy lastenvaate ja -tarvikekirppiksellä?

Kaikki siisti, ehjä ja uudehko esim. frillahousut. Mikä ei varmasti myy: tahrainen ja nyppääntynyt body. Arvatenkin haluat suosia ensinmainittua, joten viethän bodyn kierrätykseen. Ideeali myyntijaksojen määrä on 4kpl vuodessa, eli aina ennakoiden kauden vaihtumista. Kouliintunut kirpparisti, itseni mukaan lukien, ostaa kohtuuhintaisen tuotteen vuodenajasta riippumatta.

Nopeat faktat:

Missä myydä? Jokaisen budjetille sopivaa ostettavaa löytyy Lastenvaate ja -tarvikekirppis MiniPandassa Tampereella. Merkillisillä viikoilla myynnissä on erityisen paljon hyväkuntoista merkkivaatetta lapsille ja naisille.

Milloin myydä? Nyrkkisääntönä: Tuo myyntiin kuluvan ja tulevan kauden ulkovaatteet. Lopputalvesta välikausi– ja kuravaatteiden kysyntä on kovaa. Sisävaatteet tekevät kauppaansa vuoden ympäri.

Miten myydä? Helppo ratkaisu: ostopalvelu tai täyspalvelu. Perinteisin tapa on varata myyntijakso sähköpostilla, puhelimella tai Kirppari-Kallesta.

Miksi myydä kirppiksellä? Ekologisia syitä ei voi olla korostamatta liikaa. Mitäpä jos ajattelisitkin lastenvaatetta väliaikaisena sijoituskohteena? Osta, käytä ja myy eteenpäin!

Kuka ostaa tavarani? Kun tuotteet ovat omantyylisiä, kohtuullisesti hinnoiteltuja ja siistejä, sama ostaja voi ostaa kerralla paljonkin. Panosta siis esillepanoon ja tuo tavaraa ripotellen myyntijakson aikana.

Valmistelu etukäteen ja kirppispöydän aloitus

Valikoi vaatteet: rikkinäiset ja likaiset pois. Tee vaatehuolto myytäville vaatteille. Pese vaatteet hajusteettomasti ja tee tahranpoisto. Silitä vaatteet tarvittaessa, trikoo säilyy usein siistinä silittämättäkin. Hinnoittele kohtuullisesti ja etukäteen Kirppari-Kallessa. Hyvin karkea jako sisävaatteille:

Markettivaatteet 1-3€
Lindex, KappAhl 3-5€
Mini Rodini, Gugguu, Vimma, Papu jne. 5-30€

Viivakoodilliset hintalaput voit noutaa etukäteen tai myyntijakson alussa MiniPandasta. Kotona valmiiksi kiinnitetyt hintalaput säästävät aikaasi kirppispöydän täytössä. Varmista hintalapun pysyvyys tekstiileissä esim. hakaneuloilla.

MiniPandasta löydät sopivan henkarin erilaisille vaatetyypeille. Parhaiten myy pöytä, jossa vaatteet ovat järjestyksessä koon ja/tai värin mukaan tankoon. Pikkutavaroille voit lainata laatikon kirppikseltä.

Värikkäät henkarit rekissä.

Mikä edistää hyvää kirpputorimyyntiä myyntijakson aikana?

Vaatteet on henkaroitu soveltuvilla henkareilla. Kirppispöytä on muokattu myytäville tuotteille sopivaksi. Myyntijakson lopuksi mieti, haluatko kaikesta eroon vai kokeilla myydä uudelleen myöhemmin. MiniPandan kassalta saat haluamasi alelapun pöytääsi, myös tämä edistää myyntiä.

Hyvin järjestelty kirppispöytä.

Minne myymättä jääneet kirppistavarat?

Voit lahjoittaa myymättä jääneet kirppistavarasi MiniPandalle. Myyntituotto ohjataan hyväntekeväisyyteen. Äitiyspakkauksen vaatteita MiniPanda kerää hyväntekeväisyyteen. Voit myös viedä ne erilaisiin lahjoituskohteisiin esim.

Hope ry -Yhdessä ja yhteisesti 

SPR-Kontti

Nextiili

Ja lopuksi, kirppistely on kivaa! Älä stressaa hinnoittelusta tai pöydän järjestelystä, voit aina kysyä neuvoa kirppiksen työntekijöiltä. Ja jos Kirppari-Kallessa hinnoittelu tuntuu hankalalta, voit pyytää tyhjät hintalappuarkit lastenvaate ja -tarvikekirppis MiniPandan kassalta ja hinnoitella käsin.

Panda vilkuttaa kassalla.

Linkit:

MiniPandan kotisivut

Varaa pöytä Kirppari-Kallesta

MiniPanda Instagramissa

MiniPanda Facebookissa

MiniPanda TikTokissa

 

Heini Alajakku

Kirjoittaja on ruuhkavuosissa tarpova kahden lapsen äiti, opiskelija ja intohimoinen kirpparisti.