Sopiiko kierrätettylelu lahjaksi?

Sopiiko kierrätettylelu lahjaksi?

Joulu tulee jo hurjaa vauhtia ja taas aletaan miettimään joululahjojen hankkimista. Mitäköhän lapset toivovat ja löytyykö lahja käytettynä vai uutena. Helppoahan se on mennä kauppaan jättimäisen valikoiman eteen ja valita houkuttelevin mukaan. Mutta jos haluaa vähän persoonallisempaa, mikä ei ihan joka kaupan hyllyillä ole, niin kirpputorit ja nettikirppikset ovat myös oiva vaihtoehto.

Meillä on 1 v 7 kk ikäinen Eeli poika. Jo ennen kuin Eeli syntyi, olemme saaneet mieheni ja minun perheeltä meidän vanhoja leluja valmiiksi Eelille. Kuin myös tottakai vaatteita. Niissä on tunnearvoa ihan eri tavalla, joten niitä käsittelee myös vähän varovaisemmin.
Olen löytänyt MiniPanda kirppikseltä monia leluja ja vaatteita Eelille. Se on ihana tunne, kun löydät juuri sen mitä lähditkin etsimään ja hintakaan ei järisytä. Olemme kyllä hyödyntäneet kierrätystä aika paljon tässä lapsiperheaikana. Olen saanut myös paljon lasten tavaroita ystäviltäni, joita he eivät enää tarvitse.
Onhan niissä aina se puoli, että saattaa olla vähän kulumaa ja joistakin tuotteista näkee, että ne ovat nähneet jo vähän elämää.
Toisaalta, mitä tässä on omaa poikaa seurannut niin vaikka olisi uutena ostanut jonkun lelun niin välillä on kyllä sen verran rajuja leikkejä, että eivät ne uudetkaan lelut kestä. Saati sitten jo käytettynä ostetut.

Mutta mietitäänpäs käytettynä ostettujen lelujen plussat ja miinukset.

Otetaan ekana ne miinukset, niin on hyvä lopettaa sitten positiivisiin juttuihin. Tosiaan ainakin tuo äsken mainitsemani, että jos on raju leikkijä ja lelu on jo vähän kärsinyt niin kestokyky ei välttämättä ole enää kovin suuri.
Lelut eivät välttämättä ole ihan uusimpia hittejä vaan juuri niitä, millä on jo jonkin aikaa leikitty ja sitten niistä on luovuttu, kun ei ole enää niin kiinnostavia.
Yleensähän myyntiin pitäisi laittaa ehjiä ja puhtaita tarvikkeita, mutta tämä ei aina toteudu.

No mutta sitten ne plussat.

Tässähän säästää ainakin paljon rahaa. Monet tuotteet löytyvät paljon edullisemmin käytettynä kuin uutena. Tärkeää on aina varmistaa, että tuote on kuitenkin hyvässä kunnossa.
Kierrätys on todella tärkeää ja tässä se toteutuu todella hyvin. Samoilla leluilla voi leikkiä moni lapsi. Vanhemmat, lapset ja luonto kiittää.

Jos perheenjäsenet antavat lahjaksi joitain heidän lapsuudestaan tärkeitä tarvikkeita, niin onhan se aivan ihana ja tärkeä ele. Siitä rakkaasta tuotteesta halutaan luopua ja se kenelle se annetaan on varmasti tälle henkilölle myös todella tärkeä.

Mieheni sanoi hyvän pointin, ettei pienet lapset ainakaan tiedä tai tunnista sitä, onko lelu ostettu uutena vai käytettynä. He ovat yleensä kaikista leluista yhtä innoissaan.

Itselläni on tallessa lapsuuden tärkeimpiä leluja enkä niitä suostuisi laittamaan eteenpäin.
Eelillä on myös tietyt lelut niitä rakkaimpia, joten ne pysyy meillä kyllä tallessa.

Suosittelen tänäkin jouluna pyörähtämään tai vaikka viettämään vähän pidempäänkin aikaa kirpputoreilla ja katsomaan, mitä sieltä löytyykään.
Ottamaan sen pienenä tai suurempanakin arjen seikkailuna. Sinullekin voi tulla ihania nostalgisia hetkiä tuotteista, mitä siellä tulee vastaan.

Nähdään MiniPandassa!

Rosanna Raitanen